Anvelope all-season vs anvelope de vara

Cand vine vorba de alegerea anvelopelor potrivite pentru masina ta, este esential sa intelegi diferentele dintre anvelopele all-season (pentru toate anotimpurile) si cele de vara.

Fiecare tip de anvelopa este conceput pentru conditii specifice de drum si clima, iar alegerea corecta poate imbunatati semnificativ siguranta si performanta vehiculului.

Performanta anvelopelor  all-season vs performanta anvelopelor de vara

Anvelopele all-season  sunt bune indiferent de sezon, pe tot parcursul anului. De aceea, anvelopele all-season au o distanta de franare mai mare decat anvelopele de vara pe teren uscat si umed. Cu toate acestea, distanta de franare este mai mica decat cea a unei anvelope de vara.

Asadar, stim ca anvelopele de vara se comporta bine pe temperaturi ridicate la franare si manevrabilitate.

Anvelope all-season vs anvelope vara: Soferii inteligenti economisesc bani

Cu anvelopele all-season, vei economisi costurile de depozitare si de schimbare a anvelopelor – daca obisnuiesti sa faci aceste lucruri de unul singur. De asemenea, nu trebuie sa cumperi doua seturi de anvelope sh, ci doar unul. Anvelopele all-season sunt mai scumpe decat un singur set de anvelope sezoniere, dar ai nevoie doar de un set in loc de doua. Dar retine ca va trebui sa le inlocuiesti mai des.

  • Sfatul nostru:

Avantajele de a avea doua seturi de anvelope sh sezoniere? Performanta si manevrabilitatea lor excelenta. Depinde de tine ce cantareste mai mult in decizia ta finala pentru anvelopele all-season sau de vara.

Anvelope All-season sau de vara: Factorii decisivi

  • Aderenta: Anvelopele all-season au mai putina aderenta pe temperature ridicate si umezeala  decat anvelopele de vara.
  • Durabilitate: Datorita unui compus mai dur, anvelopele all-season dureaza mai mult fata de anvelopele de vara, desi, conduse pe tot parcursul anului, trebuie inlocuite mai des.
  • Zgomot la rulare: De asemenea, datorita compusului mai dur, anvelopele all-season nu sunt la fel de zgomotoase ca anvelopele de vara.
  • Temperaturi: La temperaturi scazute, anvelopele all-season se intaresc mai repede decat anvelopele de vara, anvelopele de vara se inmoaie la 7,0 °C si peste.
  • Conditii meteo: Anvelopele de vara sunt mai potrivite pentru temperaturi ridicate si apa pe carosabil, in timp ce anvelopele all-season pot face fata zapezii usoare, impreuna cu conditiile de vara.
  • Costuri: Avand doar un singur set de anvelope, economisiti costurile de depozitare si costurile pentru schimbarea anvelopelor. Pe de alta parte, din cauza utilizarii lor pe tot parcursul anului, va trebui sa le inlocuiti mai des.
  • Timp: Cu anvelopele all-season, economisiti timpul de schimbare a anvelopei.

La Dezmembraru, oferim atat anvelope sh all-season, cat si anvelope sh de vara, toate fiind verificate si insotite de garantie. Indiferent de alegere, este important sa mentineti anvelopele intr-o stare buna si sa le schimbati cand este necesar, pentru a asigura siguranta pe drumuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *