O varianta mai economica pentru a cumpara piese auto pentru masina ta este sa apelezi la un centru de dezmembrari. Piesele provenite din dezmembrari auto sunt 100% originale si mult mai ieftine in comparatie cu cele noi.

Piesele auto cumparate la mana a doua din dezmembrari se prezinta cu multe avantaje fata de alte tipuri de piese. Noi am reusit sa adunam pentru tine cele mai importante avantaje ale pieselor din dezmembrari de care ar fi bine sa tii cont:

Piese originale

Piesele din dezmembrari sunt originale si se potrivesc bine pe masina ta. Evita piesele ale caror provenienta nu este clara si bazeaza-te mai degraba pe piesele auto din dezmembrari.  Exista toate sansele ca ele sa fie originale, din fabrica, de inalta calitate si la preturi extrem de atractive.

Daca vrei sa reduci costurile cu reparatia masinii, apeleaza la serviciile unui parc de dezmembrari auto. Iti poate oferi calitate superioara si economii substantiale. In plus, la Dezmo ne asiguram de fiecare data ca piesele sa fie inspectate amanuntit inainte de a fi scoase la vanzare.

Preturi mici

Piesele folosite din dezmembrari sunt, fara indoiala, mult mai ieftine decat piesele noi originale. Iti recomandam sa cumperi din dezmembrari piese care nu sunt consumabile. Pretul este cu mult sub un sfert fata de pretul aceleiasi piese cumparata de noua.  Preturile pot fii reduse de la 30 – 80% fata de pretul unei piese OEM originale si cu 20 – 70 % fata de o piesa after market.

De la dezmembrari poti cumpara piese de caroserie in stare buna, elemente de mecanica fara componente de uzura injectoare , pompa abs , modul de confort , calculator motor , turbine , ax cu came , debitmetru aer , tablou sigurante ,planetara, boxe . cutii de viteza, radiatoare,   motoare, elemente de interior si orice alta piesa care nu este consumabila si nu se uzeaza mult in timp.

Potrivire de culoare la caroserie

Cand ai de inlocuit o piesa de caroserie, iti recomandam sa o cumperi de la dezmembrari auto. Este locul in care poti gasi elemente de caroserie originale, de o calitate buna, care se potrivesc exact pe suruburile masinii, fara  a fi nevoie de adaptari.

Si mai importanta este compatibilitatea de culoare! La dezmembrari auto, ai mari sanse sa iti gasesti aripa indoita intr-un accident exact pe codul de culoare al masinii tale. In schimb, daca ai pune o aripa noua pe care sa o vopsesti, culoarea finala va fi cu mult diferita fata de cea a masinii, indiferent de efortul depus. Codul de culoare se regaseste scris pe caroseria masinii sau mai simplu e sa ne dai seria de sasiu si o gasim noi pentru tine. Cumparand elemente de caroserie pe cod de culoare economisteti costurile de vopsire care sunt mai ridicate decat costul elementului de caroserie in sine.

Garantia produselor

Un alt avantaj important al pieselor provenite din dezmembrari este garantia. Oferim garantie de 90 de zile de la data vanzarii produsului catre consumator si inlocuirea lor cu altele, in conditiile returnarii lor la termenul impus.

La dezmembrari auto, piesele care prezinta defecte in perioada de garantie vor fi inlocuite cu altele sau se va returna contravaloarea achitata la achizitie. Noi ne angajam sa iti trimitem cele mai bune piese auto provenite din dezmembrarea autoturismelor! Pe motoare de exemplu efectuam teste de compresie si injectoarele sunt testate cu diagnoza auto ca sa ne asiguram ca inca functioneaza in parametric normali.

Piese auto OEM si Piese aftermarket

Ca si client, este important sa stii sa faci diferenta intre cele doua tipuri de piese:

  • Piese auto OEM

Denumirea de OEM vine de la Original Equipment Manufacturer si se refera la piesele originale. Acestea sunt piesele folosite de producator si pot fi achizitionate si noi. Spre exemplu, daca ai un BMW, poti cumpara piese originale marca BMW, la fel ca cele cu care masina a venit din fabrica. Poti recunoaste usor piesele originale, dupa stampila cu logo-ul producatorului, dar in special dupa codul original din catalog.

Principalul avantaj al pieselor originale este ca se potrivesc foarte bine pe masina. Mai ales piesele de caroserie pot fi comandate direct pe cod, in functie de seria de caroserie , fiind de o calitate net superioara fata de alte piese. Desi au un pret mai mare, aceste piese sunt cele mai calitative, provenind de la aceeasi producatori  care fabrica si piesele originale.

  • Piese auto aftermarket

Aici, gasesti o multitudine de producatori cu preturi foarte variate. Cand spunem piese auto aftermarket, ne referim la piesele produse de diverse firme, mai mult sau mai putin cunoscute, care fabrica pentru mai multe modele si marci auto. In timp ce numele mai cunoscute din lumea producatorilor aftermarket au dreptul de a face piese similare cu cele originale, dupa anumite specificatii, exista si producatori de care nu a auzit nimeni, care fabrica  aceleasi piese fara licenta (fara a avea dreptul de a o face).

Sunt multe cazuri, inclusiv la piese de caroserie, unde piesele aftermarket nici macar nu se potrivesc pe masina. La cele mai speciale, pompa abs, calculator motor si alte piese asemanatoare, gasirea lor pe aftermarket devine si mai greoaie, deoarece magazinul trebuie sa gaseasca mai intai codul original si apoi inca o data codul pe aftermarket. In centrul de dezmembrari auto, putem gasi in programul nostru codul pe original si apoi putem afla foarte usor daca avem piesa pe stoc.