Ai nevoie urgenta de o anumita piesa pentru masina ta, dar vrei sa cheltui mai putin si sa te alegi cu un produs original? Incearca varianta achizitionarii unei piese din dezmembrari, o alternativa ieftina si sigura a pieselor de foarte proasta calitate care iti pot pune viata in pericol. Prin gama variata de piese auto, ai posibilitatea de a selecta exact piesa de care ai nevoie, la un pret mult mai mic.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca, in momentul in care trebuie sa schimbi o piesa la masina ta, ai de ales una dintre categoriile sub care acestea sunt comercializate. Este important sa cunosti semnificatia indicativelor uzuale OE, OEM si AM, mentionate in documentele de provenienta ale pieselor, inclusiv a unor piese din dezmembrari, intrucat alegerea lor corecta poate prelungi viata masinii si preveni cheltuieli mai mari pe viitor:

Piesele OE (Original Equipment)

Sunt fabricate de producatorul auto sau de un furnizor aflat sub contract de exclusivitate cu acesta, motiv pentru care logo-ul marcii auto se va regasi pe ambalajul piesei, alaturi de cel al furnizorului. Identificarea marcii masinii este cea mai buna garantie a calitatii. Piesele OE au pretul cel mai mare, dar si un nivel de calitate excelent.

Piesele OEM (Original Equipment Manufacturer)

Pot fi vandute de producator la furnizori sau comercianti cu amanuntul, ceea ce reprezinta un avantaj pentru clientul care va putea cumpara, la pret avantajos, un produs la standarde impuse de producatorul de masini. Piesele OEM  provin de la aceeasi producatori care fabrica si piesele originale, sunt marcate doar cu logo-ul producatorului, avand preturi accesibile si o calitate foarte buna sau excelenta, in functie de producator.

Piesele auto AfterMarket (AM)

Sunt facute de producatori (altii decat cei care facbrica piese OE si OEM) care au cumparat drepturile de a le produce, si nu trebuie confundate cu piesele contrafacute. Acestea se potrivesc la montaj, respectand, totodata, standardele de calitate. Piesele AfterMarket sunt marcate doar cu logo-ul producatorului, au preturi foarte accesibile si un nivel de calitate bun. Ele pot avea aceeasi durabilitate pe care o au cele originale, dar la un pret mai mic.

Pe de alta parte, piesele contrafacute copiaza produsul si ambalajele certificate OE, OEM si AM, avand o calitate indoielnica. Alegand piese din dezmembrari, vei gasi cele mai potrivite piese auto originale OE, OEM si AM pentru masina ta, insotite de bon fiscal, factura si certificate de garantie.

Piesele din dezmembrari sunt absolut la fel de bune ca si cele noi, iar pretul lor este, cu siguranta, mult mai mic. Sustinem achizitia pieselor auto din dezmembrari, second – hand, din varii motive. Noi ti le prezentam pe cele mai importante:

Piese originale, la preturi mai avantajoase

Asa cum am mentionat si in randurile de mai sus, poti gasi variante de piese noi la un pret mai bun, insa risti sa cumperi imitatii de o calitate indoielnica, cu care masina nu va fi foarte compatabila. Optand pentru piese din dezmembrari la mana a doua, este putin probabil sa achizitionezi un produs care nu are garantia producatorului original. Chiar daca au fost utilizate, piesele din cazinouri romania dezmembrari sunt mult mai bune decat cele noi si contrafacute. In plus, poti salva o mare parte din buget, aici gasindu-se preturi cu pana la 40-50% mai reduse decat cele ale pieselor noi.

Culorile se vor potrivi

Din parcurile de dezmembrari auto pot fi achizitionate elemente de caroserie originale, cu o rezistenta a pieselor de calitate superioara. Spre deosebire de piesele noi cumparate, elementele de caroserie din dezmembrari se vor potrivi exact pe suruburile masinii, fara a mai fi nevoie de adaptari. Principalul lor avantaj este ca sunt deja vopsite, astfel ca ai sanse mari sa gasesti la dezmembrari elemente de caroserie, aripi, capota, bara fata, bara spate, portiere, exact pe codul de culoare al masinii tale. Asta inseamna ca nu trebuie decat sa le cumperi si sa le montezi, fara a mai da banii pe vopsitorie.

Piese exclusive

Ai o masina mai veche sau esti indragostit de masinile de epoca, dar piesele de care ai nevoie nu se mai fabrica si nu le mai gasesti noi in magazine? Opteaza pentru achizitionarea unor piese din dezmembrari, originale, la preturi avantajoase. Masina ta merita o atentie speciala, la fel si tu. De ce sa nu incerci serviciile parcurilor de dezmembrari auto?

Negociere usoara

In timp ce piesele noi au preturi fixe, cele ale unor piese din dezmembrari pot fi negociate usor. Atunci cand vorbim de piese folosite, ai putea scadea usor pretul la cumparare, mai ales daca achizitionezi mai multe. Spre exemplu, daca ai nevoie de o capota, mai poti lua si alte maruntisuri de care ai nevoie – butoane de geam, semnale, faruri, etc. De ce sa nu economisesti si tu bani pe care ii poti folosi in alte scopuri – poate pentru stergatoare noi pentru parbriz, un sistem audio la moda, poate pentru cadouri pentru cei dragi, pentru Sarbatori, sau de ce nu, pentru un rasfat personal?

Dezvoltarea afacerii

Prin achizitia unor piese din dezmembrari, poti sustine un business romanesc si ajuta astfel de firme sa supravietuiasca. Stiai ca marile corporatii de piese noi, autocamioane, autoturisme si nu numai nu vor avea pierderi prea mari daca tu ti-ai schimbat motorul, caroseria ori alte elemente non-consumabile cu alte piese second-hand? In schimb, pentru firmele mici si mijlocii, fiecare vanzare este un pas inainte si o noua sansa pentru viitor.