Automobile cumparate la licitatie

O varianta de achizitie a masinilor pentru dezmembrari consta in licitatiile de masini cu daune economice (pot fi puse din nou in circulatie odata reparate), pe sistemul national de licitatii. Aici, asiguratorul posteaza masinile, iar dezmembratorii oferteaza pentru ele. Fiecare masina este insotita de o descriere cat mai detalitata, prezentandu-se expertiza pagubelor si a caracteristiclor tehnice. Aceasta modalitate ajuta pagubitul sa recupereze o parte din bani de pe epava. Vanzarea prin licitatie a vehiculelor nefunctionale, scoase din circulatie din cauza accidentelor sau a daunelor se afla de mult timp in atentia tuturor profesionistilor din domeniul auto, care pot recupera piesele de schimb de pe aceste masini, la un pret avantajos.

Masini achizitionate din site-urile externe de licitatie

O alta varianta de achizitie a masinilor pentru dezmembrari se bazeaza pe site-urile externe de licitatie. Vanzatorii de piese din dezmembrari mai experimentati cunosc site-urile externe de licitatie din Germania sau Anglia in care se fac licitatii pentru automobile confiscate de stat. De aici, pleaca masini mai noi si mai scumpe, achizitionate la preturi foarte mici, de la persoane fizice care doresc sa le radieze in loc sa le mai foloseasca. De pe aceste site-uri externe de licitatie ajung la dezmembrat masini care altfel ar costa foarte mult, in cazul in care ar fi cumparate direct de la vanzatorul privat.

Automobile avariate

Multe din automobilele care ajung la dezmembrari sunt dezasamblate pentru ca au suferit accidente in uma carora reparatia ar fi costat mai mult decat ar fi meritat. Proprietarii ai caror reparatii la masini ii costa foarte mult aleg sa o vanda unui parc de dezmembrari auto, care le poate oferi un pret corect pe acele piese ramase. De exemplu, daca  partea din fata a masinii e lovita, vanzatorul poate vinde elemente mecanice, de interior si tot ce tine de partea din spate (bara, stopuri, etc.). Daca masina a fost lovita in lateral, vanzatorul poate materializa o varietate de piese din fata si din spate.

Rable

Daca te-ai intrebat de unde vin masinile care se dezmembreaza, astfel incat tu sa poti gasi piesa de care ai nevoie, un posibil raspuns ar fi: din rable. Atunci cand un automobil se invecheste si nu mai corespunde normelor de poluare, este dus la fier vechi. Insa, pentru ca masina sa-i fie luata si reciclata, posesorul ei trebuie sa achite o suma de bani. Aici intervin cumparatorii din dezmembrari auto,  care pot, in unele cazuri, sa obtina masini gratuit, facandu-i de fapt un serviciu vanzatorului, prin eliberarea acestuia de diverse taxe. Insa, de obicei, pentru cumpararea unei astfel de rable, cumparatorul plateste sume modice. Dupa achizitionarea masinii, el poate incepe dezmembrarea ei. In acest mod, rablele altora se pot transforma intr-o ‘’mina de aur’’ pentru dezmembratori.

Masini cu volan pe dreapta

In prezent, piesele care sunt dezmembrate de pe automobile cu volan pe dreapta au cea mai mare pondere a vanzarilor de piese auto. Motivul? Masinile din Marea Britanie  sunt foarte ieftine, iar piesele care sunt diferite fata de o masina cu volan pe stanga sunt putine. De regula, posesorii de parcuri de dezmembrari auto din Romania prefera sa aduca din Anglia doar partile frontale, cu multe piese demne de valorificat. In acest caz, se acorda o atentie deosebita asupra pieselor care difera in cazul celor cu volan pe dreapta, precum faruri, scaune fata, caseta directie si nu numai.